avagy a bölcsész megmondja

a bigmek mellé

Elképesztő menekültáradat indult útnak Afrikából Európa felé

2015. július 27. - a bölcsész

„Láthatatlan életet élünk és láthatatlan a halálunk is”, mondja muszlim vezetőjük. „Ha meg kell halnunk, akkor nézzék végig a halálunkat!” Néhol egy-egy kerítés, máshol kevesebb, mint 20 kilométernyi vízfelület választja el egymástól Afrikát és Európát.

untitled.png

A Magyarországon keresztül Európába emigráló áradat sokszorosát vezeti jelenleg egy karizmatikus muszlim vezető, a szudáni Isa El-Mahdi, a Szaharán keresztül. A tömeg folyamatosan növekszik, egyesek szerint már több, mint 100.000 fős. A beszámolók szerint rettenetesen elszántak. Szándékuk szerint mintegy 5.000 kilométeren keresztül utaznak: gyalogolnak és hajóznak egészen Európáig. Bár a sajtó és a nemzetközi szervezetek beszámolói alapján sokat vélünk tudni az afrikai migránsok tervezett útvonaláról, ami Spanyolországon (Gibraltáron) keresztül vezetné őket, valójában nem tudhatjuk biztosan, hogy végül nem módosul-e az útirány és nem érkeznek-e meg akár Magyarország határaihoz.

Bár az eddig érkező „bevándorlók” nagy része, akik az itthon támadt érdeklődést és a tekintélyes közéleti vitát generálják, vélhetően a háború elől menekült hozzánk, a most érkező hatalmas tömeg esetén másról van szó. Isa El-Mahdi, a vele készülő interjúk alapján maga „mozgósította” követőit. A menet mottója egyenesen egy, az Európai civilizációnak címzett üzenet: „mi szegények vagyunk, mert ti gazdagok vagytok”. És ezzel a zavarba ejtő önmeghatározásnak még korán sincs vége, El-Mahdi például felemlegeti egy helyen, hogy azt hallotta az Európaiak rengeteg macskát tartanak, és hogy egy macska eltartása több mint 200 dollárba kerül évente. Ahogy mondja, ők Afrikából szívesen beköltöznének a macskák helyére és lennének az Európaiak háziállatai. Ugyanúgy tudnának tejet inni és heverészni a kemence előtt, ráadásul sokkal kevesebb pénzből is megélnének.

Nehéz vitatkozni a karizmatikus vezetővel. Amikor a nemzetközi szervezetek képviselői az afrikai szegénység okait próbálják neki elmagyarázni, ő azzal hallgattatja el őket, hogy „nem szereti az okokat”, és hogy nagyon irigyli az európaiakat, amiért mindenből annyival rendelkeznek, még „okokból és érvekből is”. Nekik tudniillik semmijük sincs, „még okaik sem”. Amikor El-Mahdit arra figyelmeztetik, hogy a nyugati világ pusztán agresszióval válaszolhat majd ennek a tömegnek a fenyegetésére, azt válaszolja, hogy ezt sem bánja: „mi mindenképpen meghalunk, de azért megyünk hozzátok Európába, hogy ha kell, végignézzétek azt, ahogy meghalunk”. 

73577340_c1bd402726_o.jpg

Érdemes hosszabban is idézni egy beszédéből:

Azért jövünk, Európa, hogy feltegyünk egy kérdést. Miért van nektek olyan sok, és nekünk olyan kevés? Esetleg sokkal jobbak lennétek, mint mi vagyunk? Tettetek valamit, amiért többet érdemeltek nálunk? Ha így van, mondjátok el, hogy mi volt az. Akkor mi is megtesszük. Talán nincs erre válaszotok. Talán azt fogjátok mondani, hogy Isten ilyennek teremtette a világot. Hogy „nem tudunk segíteni rajtatok”. Talán azt mondjátok majd, hogy menjünk haza és szenvedjünk csendben. Menjünk haza meghalni. Akkor mi azt mondjuk, hogy nekünk nincsen már hazánk. Mi itt fogunk szenvedni, előttetek. Itt fogunk meghalni, Európa utcáin. Nekünk nincs hatalmunk, csak ennyi: eldönthetjük, hol halunk meg. Mi csak arra kérünk titeket: nézzétek, ahogy meghalunk!

Ha véletlenül a nyugati világ határozott fellépése egyszer véget is vet a háborúknak, amelyek elől családok ezrei menekülnek egy jobb élet reményében Magyarország (vagyis Európa) határai felé, mit kezdünk majd akkor, amikor ez a tömeg megérkezik? Megállítja-e őket egy kerítés? Milyen ideológia mentén tudunk majd vitatkozni ezekkel az érvekkel?

A BBC „áldokumentarista” filmje, a The March sokszorosan és méltatlanul elfelejtődött 1990 óta, pedig sose veszítette aktualitását.

Elevenítsük fel, ha tehetjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://abolcseszmegmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr757658380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ad Dio 2015.07.27. 22:26:40

Két dolog biztos: az ő sziklaszilárd szegénységük, és a mi törékeny gazdagságunk. Arra SEMMI esély nincs, hogy Afrikát Európa meggazdagítsa, annál inkább arra, hogy Afrika eltörölje Európát minden gazdagságával együtt...

¿Qué tapas hay? 2015.07.27. 23:07:49

Tulajdonképpen kár ezeknek a szegény embereknek annyit gyalogolni. A válasz sokkal közelebb is megtalálható, pár országban, mint. pl. UAE, Bahrein, Katar, Szaúd-Arábia, Kuvait. Bár ott valószínűleg még a határ elérése előtt szanzsén halomra lőnék a sok kis kíváncsit.

Josephus12 2015.07.27. 23:16:50

„Egy napon emberek milliói fogják elhagyni a déli féltekét, hogy behatoljanak az északira, és bizonyosan nem barátként. Mert azért fognak oda behatolni, hogy meghódítsák azt, és meg is fogják hódítani, benépesítve fiaikkal. Asszonyaink hasa fogja elhozni nekünk a győzelmet”, jelentette ki Bumedien algériai elnök 1974-ben az ENSZ Közgyűlésén.

Alig három évtized múltán az idő igazolni látszik az arab nacionalista vezető vészjósló szavait. Manapság Európában lakosságcserés gyarmatosítás zajlik, amely legkésőbb az évszázad végére drasztikusan meg fogja változtatni a „fehér kontinens” etnokulturális (vagyis faji) arculatát.

Mindehhez persze az uralkodó elitek nyíltan kollaboráns immigrációs politikája mellett az is hozzájárul, hogy az európai őslakosság a jelek szerint maga is hajlik a demográfiai öngyilkosságra. Mintha csak Oswald Spengler próféciáját akarná beteljesíteni a civilizációk óhatatlan és szükségszerű sorsáról: a bőség, az elgyengülés és a hanyatlás után az európai civilizáció és hordozó népessége immáron feltartóztathatatlanul sodródik a végső eltűnés fázisa felé…..” 2007-ből!!!!

Teljes írás több helyen megtalálható, pl:
ch-serverhosting.com/postaimre/news.php?readmore=3188

Josephus12 2015.07.27. 23:18:17

Ezt is találtam, 10 éves (!) cikk:

Az új nép megválasztása – a baloldal és az iszlám szövetsége

Az alku úgy néz ki, hogy a baloldali pártok új klienseket, vagyis szavazókat kapnak, ezért cserébe támogatják és privilégiummal látják el a muszlimokat, valamint viszonylag nyitva tartják a határokat az új muszlim bevándorlók előtt.
A baloldaliak és a muszlimok közös, rövidtávú érdeke azt követeli meg, hogy a baloldali pártok maradjanak hatalmon, a közös hosszútávú érdekük pedig az, hogy meggyengítsék a hagyományos keresztény értékeken alapuló európai kultúrát, ami iránt a szocialisták legjobb esetben is közönnyel viseltetnek, a legrosszabb esetben pedig úgy látják, ez az a gonosz akadály, ami eltorlaszolja a szocialista utópiába vezető utat. Ezen kívül a szocialisták rendszerint igen keveset törődnek olyan “bagatell” témákkal, mint például a nemzeti határok.
Az amerikai William S. Lind Marx-Mohamed paktumnak hívja ezt a jelenséget: “A mostani (2005 július) londoni pokolgépes merényleteket és a többit, amelyek bizonyosan be fognak következni Európában és az Egyesült Államokban, a Marx-Mohamed paktum tette lehetővé. Mégegyszer, két ősellenség – különösképpen a kulturális marxizmus, aminek a közismertebb neve a politikai korrektség – és az Iszlám, egy ördögi egyezséget kötött, hogy egymást segítsék a közös ellenség, a keresztény Nyugat maradványainak legyőzésében.” A londoni események csak bevezetőként szolgáltak az Európára és Amerikára váró további terrortámadásokhoz. Ha hajlandók vagyunk eltávolítani a kulturális marxizmus szemellenzőjét, amivel elvakít bennünket, akkor észre fogjuk venni, hogy Európának mindössze két valós választása van: a londoni események állandó megismétlődése, vagy pedig a mórok második kiűzése.”

CIKK:
http://cikkek.soti.ca/electing-a-new-people–left-islam-alliance.html

paveway 2015.07.28. 08:42:55

A jómódban élő arab teszvéreiket nem akarják emlékeztetni arra, hogy rengeteg tengődő is él a Földön? És azon nem gondolkodtak el, hogy Európa lassan 500 éve túl van a vallásháborúkon? Talán ha nem a vallás mögé bújva öldökölnék egymást, hanem egy szebb és jobb Afrikát/Közel-Keletet tűznének a zászlajukra, akkor változhatna az életük. És ebben segítené őket a nyugati világ is.

Vizilabda 2015.07.28. 09:01:37

Senki nem akadályozza meg Afrikát, hogy ugyanolyan "gazdag" legyen mint Európa. Maguknak köszönhetik leginkább a helyzetüket. Még a kincsekben dúsgazdag Nigéria vagy Dél Afrika se tud jól bánni a kincseivel.

prolee 2015.07.28. 10:04:26

Egyszer már megéltük ezt. A nagyszüleim vagyonát államosították, mert ők voltak a kizsákmányoló gazdagok. Elvették a házukat és odaadták a szegényeknek, ezért ők a szocializmusban új házat építettek és megint csak gazdagok lettek.
A rendszerváltás után - a nagyszüleim már meghaltak - felajánlották a nagynénémnek, hogy a kárpótlási jegyéből vegye vissza a házat, amiben született. Vissza is vette. Döbbenten látta, hogy az államosítás óta még csak ki sem festették, ott volt a nyelve nyoma a falon, amit gyerekkorában egy sarokba állítás alkalmával "követett el". :)))

Én a jövőben is macskát akarok tartani, nem mozlimot.

Kéne egy nick... (törölt) 2015.07.28. 10:08:53

"Tettetek valamit, amiért többet érdemeltek nálunk? Ha így van, mondjátok el, hogy mi volt az. Akkor mi is megtesszük."

Dolgozni még nem próbáltak. Aztán meg tanulhatna a következő generáció és dolgozhatna jobb munkakörökben, több pénzért...
Ja, ez Afrikában nem divat. Pedig a kőkemény, 4 évszakos klímán élő népeknek mindig melózni kellett, hogy legyen télire tartalék. Afrikában meg mindig nyár van,gondolkodni se kell meg tervezni se. Mindig érik a banán, kerül ebolás majomhús a pocakba.

Egyszerű a megoldás, igazi baloldali szólam: nektek több van, mint nekünk, úgyhogy elvesszük. Ezért jönnek és a baloldal ezért támogatja őket.

A következő évtizedek úgy vonulnak majd be a történelemkönyvekbe, mint as európai fehér ember kiirtásának korszaka. Átveszi helyét egy kevert lakosság, a fehér férfiakat és gyerekeket leölik, a fehér nőket megerőszakolják.

Ez egy terv része, már az európai integráció kezdetén is nyíltan hirdették a lakosságcsere szükségességét. Kevert rasszú, nemzeti és rasszidentitás nélküli lakosságot akarnak Európa és a világ urai.

Lásd:
en.m.wikipedia.org/wiki/Richard_Nikolaus_von_Coudenhove-Kalergi

guy2 2015.07.28. 10:09:15

Nem a keresztény értékek miatt élünk jobban, hanem azért, mert sok termőföldünk van. Az afrikaiaknak meg csak sivatagjuk. Közben meg szaporodnak, de ez nem az ő hibájuk, egyszerűen csak ilyenek.

prolee 2015.07.28. 10:09:32

@Vizilabda: Akár ki is próbálhatjuk. Jöjjenek ide, nekik adjuk a politikai elitünket és az országunkat. Mi pedig elmegyünk az ő országukba és virágzó gazdaságot teremtünk, ők meg itt fognak megdögleni, ha nem lesz senki, aki DOLGOZNI fog.

prolee 2015.07.28. 10:12:30

@guy2: Izraelben a sivatagban is tudtak mezőgazdaságot csinálni. Mert akarták, eszük volt és dolgoztak.
Ma már a sivatag sem akadály.

Tefan 2015.07.28. 10:12:40

"Néhol egy-egy kerítés, máshol kevesebb, mint 20 kilométernyi vízfelület választja el egymástól Afrikát és Európát."

Úgy tudom, -szárazföldön- sehol nem határos Európa Afrikával!

guy2 2015.07.28. 10:14:44

Egyébként semmi sem indokolja, hogy ne nekik legyen termőföldjük, nekünk meg sivatagunk. Maximum az erőszak, amit bevetünk, hogy ne vegyék el. De senkinek nincs joga semmire, az erősebb majd győz.

guy2 2015.07.28. 10:15:17

@prolee: Persze, de nem saját erejükből...

vidékigyerek 2015.07.28. 10:35:07

Én is inkább macskát tartok,mintsem muszlimot, de bonyolultabb a háttér, mint azt a legtöbben elképzelni tudnánk. Pl: www.hir24.hu/kulfold/2015/01/14/a-gyarmatoktol-a-charlie-hebdo-i-terrorig/

prolee 2015.07.28. 11:02:19

@guy2: De. Nem kell mindig a második lépésből zsidózni. Ugyanannyira unalmas már, mint a melegházasság, meg a holokauszt.

prolee 2015.07.28. 11:07:21

@vidékigyerek: Kétségtelen, hogy mocsok dolog volt a gyarmatosítás (ráadásul mi kelet-európaiak emiatt kerültünk igazán versenyhátrányba a nyugattal szemben), de nekem úgy tűnik, hogy most visszanyal a fagyi és a kártérítésből akarnak az UTÓDOK tömegesen megélni. Lényegében munka nélkül kívánják eltartatni magukat arra hivatkozással, hogy gyarmatként kihasználták elődeik országát..
Uniós polgárként majd én is fizethetek azért, mert néhány generációval ezelőtt a nagy gyarmattartó államok jól éltek.

batclaw 2015.07.28. 11:25:16

"Bár a sajtó és a nemzetközi szervezetek beszámolói alapján..." Melyik sajtó és melyik szervezet?

paráznabillegető 2015.07.28. 11:54:46

nahát, de okos mindenki.
de csak nagy szólamokat látok, tetteket sehol. :D :D :D

Kopi3.14 2015.07.28. 12:50:42

@Tefan: A földrajzi Európa valóban nem, a politikai ellenben igen. Spanyolországnak van két területe "odaát".

A posztolónak is javasolnék egy földrajz általános iskolai továbbképzést, ha már bölcsész lett belőle, de gondolkodó nem.

Krumpli Bogart 2015.07.28. 12:57:12

Minden sértő szándék nélkül mondom, hogy én csak ivartalanított macskát tartok.

calvin&hobbes 2015.07.28. 13:19:21

@Tefan: hmm ha talalgatni akarnek, akkor valoszinuleg a Marokkonal levo keritesre gondolnak itt... Ceuta meg a spanyolokhoz tartozik es ott kerites valasztja el a spanyol fennhatosagu teruleteket a marokkoi reszektol... Hasonlo a szitu mint Calainal, bar itt meg probalkoznak az uszassal is megkerulni a keritest, bar amikor tavaly arra jartunk azert nem volt ennyire sulyos a helyzet.

Kéne egy nick... (törölt) 2015.07.28. 13:20:02

@guy2: nézz rá Afrika térképére rengeteg földjük van, a sivatagjuk pont alig lakott, de ott is lehet bányászni, naperőművel áramot termelni stb.
Az embert a munka emelte ki az állati sorból. Érdekes, a búrok virágzó gazdaságot létesítettek Dél-Afrikában kőkemény hangyaszorgalommal, az irígy britek meg a kafferek meg lerombolták.

batclaw 2015.07.28. 13:21:01

Ez egy kamu írás. Biztos média szakos a bölcsész... :-)

mojoking77 2015.07.28. 13:54:58

Egy pillanat. Keresett mar valaki ra erre az Isa El-Mahdi-ra a google-ben?
Csak mert kb semmit nem talalt, az elmult 9 evbol.
Konkluzio: Hoborges helyett olvasas, a cikkirio meg jelentkezik egy tasliert, rehirkeltes cimen a dekannal..

pepi75 2015.07.28. 14:10:29

Én nem tudom igaz-e, vagy sem, de minden esetre ijesztő az ötlet is.

na4 2015.07.28. 16:41:56

Nem kerítés kell, hanem betonfal. Mags, vastag, hosszú. Mellé hadsereg, nemzeti gárda, vízágyú, könnygáz, sokkoló, gumibot, bármi, de a feka rohamot meg kell állítani. Minek nekünk milliárdokért fenntartott hadsereg, ha egész nap a laktanyában ülnek? Irány a határ, és állítsák meg őket. Nix menekülttábor, kitoloncolás!

nagyfeszültség 2015.08.03. 23:08:53

Az eddigi értelmetlen, céltalan, manipulatív fegyverkezés most mégis hasznos lehet Európának. Ezeket a vadakat Gibraltárnál megállítani és válogatás nélkül a tengerbe lőni. Szervezetten, az európai nemzeti hadseregek részvételével. Úgy tűnik, 500 év után újra fegyverrel kell megvédeni az európai civilizációt.

Robyyy 2015.08.04. 11:16:14

@mojoking77: Hat eleg furcsa mert az IsaJezust jelentene az al Mahdi pedig a muszlimoknal az eljovendo muszlim megvaltot jelenti (a 12.imam) szoval nekem olyan osszerakottnak es nem valosagosnak tunik ez a nev es a szemely is.

2015.08.04. 19:10:28

Talán csináltatok volna Ti is civilizációt, lett volna olyan történelmetek, művészetetetk, tudományotok, most talán még mi mennénk hozzátok, a válságainkból, meg a kiútkereséseinkből. Hülye, ostoba demagógia, a görög sorstragédiák idején mi már túlléptünk, talán pont a poszmodern közöny, idegenség és mindent-kiröhögtetés hatására. Mai szellemi urai, megmondóemberei világunknak tehát MAGUKRA VESSENEK, ha az érzelgős rinya nem azt váltja ki, amit elvárnak tőlünk.

2015.08.04. 19:19:19

Bocsánat, "művészetetek"

2015.08.04. 22:40:20

JA BOCS: most látom csak: "A BÖLCSÉSZ MEGMONDJA" :D :D :D - Már mindent értek ... :D

Kovacz Lojzi 2015.08.05. 21:45:39

Nálunk a macskák megfogják az egereket. Ha ők is akkor kettő jöhet. De ruhát, fűtést szórakozást s egyebeket nem kapnak. Kaja orvos biztosítva.

Medgar 2015.08.06. 09:36:22

Ügyes próbálkozás, de legközelebb nem ártana legalább valami kamu forrásmegjelölés.

Blackjack160 2015.08.06. 11:45:22

El ne higgyétek már hogy ezek menekültek! Ez a nemzetközi szabadkőművesség révén titkos embercsempész hálózatok által megszervezett és az országokat kifosztó háttérhatalmi pénzügyi körök által lefinanszírozott, VALAMINT A BESZERVEZETT HAZAÁRULÓ POLITIKUSOK ÁLTAL KISZOLGÁLT, VÉGTELENÜL ALJAS VÉGZETES TÁMADÁS AZ EURÓPAI NEMZETEK ELLEN!!!

Aisha Alaenun 2015.08.07. 14:54:15

A kamu kérdésre valós válasz: mi magyarok meghaltunk a hazánkért többször. Nem hazaáruló csorda vagyunk mint ti.
Petőfi Sándorral üzenek:"Kinek drágább a rongy élete mint a haza becsülete".

Ugyanazok a hazaáruló, rongy alakok vagytok mint a mi kivándorlóink. Egyesüljetek!
süti beállítások módosítása